Kāpēc jūs nevarat mazgāties vannas istabā, kamēr veļas mašīna darbojas – atbilde jūs pārsteigs

Patiesībā daudzi cilvēki par to pat nedomā, bet viņiem vajadzētu. Galu galā šāda nolaidība var vienkārši kaitēt jūsu veselībai.

Ja atceramies, kā mūsu vecmāmiņas vadīja savu dzīvi pirms daudziem gadiem, tad mēs varam droši novērtēt visus sīkrīkus un sadzīves tehniku, kas tagad ir mūsu arsenālā – no mikroviļņu krāsns līdz veļas mašīnai. Un tā ir taisnība. Bet šeit ir daži smalkumi. Ir svarīgi zināt, kā pareizi rīkoties ar šīm ierīcēm, lai tās nesalauztu vai vienkārši nenodarītu sev kaitējumu.

Starp citu, ne viss ir rakstīts ierīces lietošanas instrukcijā, bet jums tas tiešām ir jāzina. Tāpēc šoreiz nolēmām pastāstīt par briesmām, ejot dušā, kamēr veļas mašīna darbojas.

Neticami, bet fakts

Šķiet, ka šeit nav nekā bīst*ma. Mašīna mazgā, jūs mazgājaties vannā, jūs negriežat bungās. Tomēr jums joprojām ir jāuzmanās no dažiem punktiem, ja jūsu vanna vai kontaktligzda, kurā iekārta ir pievienota, ir slikti iezemēta. Atcerēsimies, ka zemējums ir aizsardzība, kas paņem elektrisko strāvu un novada to zemē. Šajā gadījumā, pēc elektriķu domām, var rasties ierīces korpusa izolācijas elektrisks bojājums.

Tādējādi ūdens, kas šajā brīdī ieplūst vannā, tiks uzlādēts. Un šeit viss jau ir skaidrs – elektriskās strāvas triecienu vienkārši nevar izvairīties.

Un kas vēl?

Ir vēl viens punkts. Peldoties vai ejot vannā, telpā sakrājas tvaiki, kas izplatās un piepilda visu. Ja iepriekš minētie priekšmeti ir slikti iezemēti, tad pat tvaiks var kļūt par elektrības vadītāju.

Ko darīt?

Jums noteikti vajadzētu pārbaudīt, cik labi jūsu vanna ir iezemēta, izmantojot vadu, kas piestiprināts pie čuguna bļodas zemāk. Tikpat svarīgi ir arī izvēlēties veļas mazgājamās mašīnas atrašanās vietu. Nekādā gadījumā viņa nedrīkst stāvēt pārāk tuvu vannai.

Lasi vēl: Sīpolu laistīšana ar sāli: kā tas darbojas un kāpēc efekts būs pazīstams ikvienam dārzniekam

Ja telpa ir šaura un nav citas izejas, tad jāiegādājas ūdensizturīgs adapteris izvadam vai speciāla aizsardzība pret šļakatām. Parasti tas sastāv no vāka ar atsperēm.
Savu lomu spēlē arī elektriskās sistēmas stāvoklis mājā kopumā. Ja elektroinstalācija ir veca vai ligzdas ap māju ir slikti iezemētas, tad jums nebūs ilgi jāgaida īssavienojums dzīvoklī.

Vēl daži aizliegumi

Jūs arī nevarat:

Izžāvējiet matus ar fēnu pie piepildītas vannas vai tekoša krāna;
Ejiet dušā vai vannā ar viedtālruni;
Visas elektroierīces jāuzlādē nevis vannas istabā, bet citās telpās;

Lasi vēl: Jods un borskābe un ķiploki vairs nedzeltē. “Brīnumains līdzeklis” bagātīgai ķiploku ražai

Vannā nevar ņemt līdzi klēpjdatoru, planšetdatoru vai citus sīkrīkus, kam kondensāts ir ārkārtīgi kaitīgs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment